Waarom het dit keer wel gaat lukken

Waarom het dit keer wel gaat lukken

Je hebt het gehaald, je hebt weer een volle jaar overleefd. Misschien heb je niet al je doelen kunnen halen maar dat is niet erg. Er zijn in sha Allah nog 365 volle dagen te gaan. Als jij je doelen wilt halen dan moet je geen vage doelen stellen. Je moet exact tot detail weten wat je wilt. Vervolgens vraag je aan Allah middels een smeekbeden in je eigen woorden wat je wilt. Zeg nooit “kunt U mij” maar zeg “schenkt U mij”.., daarna moet je vertrouwen hebben, geduldig zijn, dankbaar zijn, focus houden en actie ondernemen.

Daar waar de wereld een punt voor je zet daar zet Allah voor jou een komma neer, want wanneer jij je in de duisternis bevind dan is er altijd wel ergens licht.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.”

(Soerah Al-Baqarah aya 257)

Luister goed: Wees standvastig, want wanneer je doelen hebt gesteld zal de shaytan allerlei redenen influisteren om je op te laten geven. Trap er niet in, je bent dichterbij de finish dan je denkt. Als er dingen mis gaan dan moet je niet opgeven, je moet kalm blijven en niet vanuit emoties gaan reageren. Allah heeft namelijk alles onder controle. Er gaat een dag in sha Allah komen dat je je doelen haalt en beseft dat alle obstakels er niet waren om het je moeilijk te maken maar er waren om je wat te leren.

Dit is je dag, dit is je jaar. Vanaf nu ga jij alles anders doen, vanaf nu ga je elke dag strijden om je doelen te verwezenlijken. Het maakt niet uit hoe vorig jaar was, het is tijd om de bladzijde om te slaan en een nieuwe hoofdstuk te schrijven. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6090