Waarom er nog altijd hoop is

22282009_765666236953410_2931513596938529417_n

Waarom er nog altijd hoop is

Het leven is niet gemakkelijk, soms komt er een periode waar iedereen jou vergeet. De omstandigheden worden dan zo moeilijk dat je hart om hulp schreeuwt maar niets of niemand kan die roep horen. Je begint je af te vragen of het een straf is en je begint je af te vragen waarom nou jij.

Deze periode is er niet zomaar, deze periode is gekomen zodat jij je band met Allah sterker gaat maken. Nu iedereen jou heeft verlaten besef je pas dat je alleen afhankelijk bent van je Schepper. Jouw tegenslag is er niet voor altijd, het is er voor even en alleen Allah kan die van jou wegnemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Allah jou met een tegenslag treft, dan is er niemand die deze kan wegnemen, behalve Hij. En wanneer Hij voor jou iets goeds wenst, dan kan niemand Zijn gunst tegenhouden. Hij treft daarmee wie Hij wil van Zijn dienaren. En Hij is de Vergevingsgezinde, de Meest Barmhartige.

“(Soerat Yoenoes: 107)

Luister goed: Om door deze beproeving heen te komen dien jij je band met Allah weer sterk te maken. Het maakt niet uit hoeveel fouten of hoeveel zonden jij in het verleden hebt gemaakt, het maakt niet uit in wat voor omstandigheden jij momenteel in verkeerd. Toon berouw voor je zonden, prijs Allah en versterk je band door naast Hem te gedenken ook je goede daden te vermeerderen. Allah houd ervan als iemand dichterbij Hem wil komen ondanks de velen fouten en de velen zonden.

Wanneer je deze dingen doet dan kan Allah je toestand veranderen. Jij bent geen slecht mens, jij bent geweldig en jij bent ma’sa’Allah, onthoud dat er hele mooie dingen in sha Allah voor jou staan te gebeuren. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment