Waarom er mooie dingen staan te gebeuren

21151396_750879971765370_360419046900714169_n

Waarom er mooie dingen staan te gebeuren

Je vraagt je misschien af waarom andere gelukkig zijn en jij omringd bent met allerlei beproevingen. Je verbergt je tranen met een lach, je hebt velen vragen en weinig antwoorden. Hoe kom jij erachter dat er mooie dingen voor jou staan te gebeuren?

Wanneer jij tegenspoed meemaakt moet je goed onthouden dat de voorspoed mee is gezonden. Aan elke beproeving is een beloning gekoppeld en met elke tegenslag komt er iets beters voor terug. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En waarlijk met de tegenspoed komt de voorspoed, waarlijk met de tegenspoed komt de voorspoed.” (Soerat ash-Sharh: 5-6)

Luister goed: Allah zegt niet dat de voorspoed NA de tegenspoed komt maar Hij zegt dat MET de tegenspoed de voorspoed ook komt. Dat betekent dat jouw situatie tijdelijk is en dat er mooie tijden in het verschiet staan. Het is heel belangrijk om kalm te blijven en je te focussen op de oplossing. Stress en wanhoop brengt je alleen maar in een moeilijker situatie.

Elke dag gebeuren er wonderen en miljoenen mensen kunnen voor jou getuigen dat ze in dezelfde situatie hebben gezeten of misschien wel erger en uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Allah zal jou nooit in de steek laten ongeacht jouw zonden en fouten. Jij bent ma’sa’Allah, jij bent geweldig en er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment