Waarom dit belangrijk is

Waarom dit belangrijk is

Veel onder ons leven een leven zonder hoop. Ze hebben te veel meegemaakt waardoor hun vertrouwen geschaad is. De shaytan heeft ze wijs gemaakt dat hun leven een straf is, dat ze vervloekt zijn, dat ze bezeten zijn, dat ze pech hebben of dat ze het niet verdienen. Ze vragen zich elke keer af waarom andere wel gelukkig zijn en zij niet. Als jij tot hun behoort denk dan goed over het volgende na: Als jij het niet allemaal voor je ziet dan gaat het ook niet gebeuren. Lees het nogmaals: Als jij het niet allemaal voor je ziet dan gaat het ook niet gebeuren. Je moet vertrouwen in je Schepper hebben dat datgene wat je wilt ook gaat gebeuren, je moet het voor je kunnen zien.

De genietingen die andere hebben gekregen zijn slechts tijdelijk, maar wat Allah voor je heeft klaar gezet zal je pas gelukkig maken. Kijk dus niet met jaloezie naar mensen die alles voor elkaar hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En kijk niet met begerige ogen naar wat Wij sommigen van hen aan genietingen hebben geschonken, (het is slechts) de versiering van het wereldse leven, om hen ermee op de proef te stellen. En de voorziening van jouw Heer is beter en blijvender.”

(Soerat Taa Ha: 131)

Luister goed: Op welke gebied je momenteel het zwaar hebt onthoud dat Allah je altijd het beste kan schenken. Ben je gescheiden of single en wil je graag (her)trouwen dan moet je het voor je kunnen zien. Ben je je baan verloren en kan je je rekeningen niet betalen dan moet je het voor je kunnen zien dat je een nieuwe baan hebt. Hoop komt wanneer je volledig vertrouwen in Allah hebt. Hij is Degene die al jouw zaken onder controle heeft. Hij vervangt datgene wat jou ongelukkig heeft gemaakt door iets wat jou wel gelukkig maakt.

Zorg ervoor dat je de volgende hoofdstuk in je leven al geschreven hebt, sla die bladzijde om en lees verder. Stop met dezelfde bladzijde te lezen, er is meer dan het leed wat je nu meemaakt. Er is hoop, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8146