Waarom datgene wat jou overkomt geen toeval is

18342689_698438507009517_4818132944487405492_n

Waarom datgene wat jou overkomt geen toeval is

Alles wat jou overkomt heeft een reden en deze reden is er om JOU te dienen. Jij hebt een eigen wil gekregen, dat betekent dat je eigen keuzes kunt maken maar jij kunt OOK onderdeel worden van de keuze van iemand anders. Jouw huidige omstandigheden kunnen het gevolg zijn van EIGEN keuzes, de keuze van ANDERE en de DIRECTE beproevingen van Allah.

Indien de keuzes die jij zelf maakt niet gekoppeld zijn aan wat voor jou was bestemd dan kan Allah daar een zaak (beproeving) van maken, dit kan ook wanneer iemand anders een keuze maakt waar jij profijt of nadeel van zult hebben.

Elke beproeving die jij meemaakt heeft een uitweg, maar je zult deze alleen vinden als je Allah vreest en op Hem gaat vertrouwen want jouw beproeving is namelijk een zaak die Hij zal voltooien.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht. En (voor) wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende. Zeker, Allah voert Zijn zaak uit.” (Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: Stop met jezelf af te vragen WAAROM dit jou moet overkomen. Stop met je af te vragen WANNEER dit gaat ophouden. Begrijp je nog niet dat Allah het beste voor jou wil? Er staan zoveel mooie dingen in sha Allah voor jou te gebeuren maar door jezelf allerlei rampscenario’s aan te praten geef je Allah de indruk dat je niet op Hem vertrouwt.

Als jij een mooi leven wilt leiden met innerlijke rust dan moet je de strijd in JEZELF gaan winnen. Het zal je niet meteen lukken maar geloof me, jij KUNT die winnen. Focus je op het positieve, wees oprecht dankbaar, leer tijdens je geduld, vergroot je vertrouwen en blijf in beweging. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment