Waarom bepaalde dingen stoppen

Waarom bepaalde dingen stoppen

Soms stoppen bepaalde zaken zoals een vriendschap, een huwelijk, een baan, een afspraak of iets anders. Je gevoel verteld je misschien dat het nooit meer zal worden zoals het was maar wat jij op dat moment nog niet weet is dat Allah wellicht iets beters voor je heeft.
Dat er een aantal slechte hoofdstukken in je leven zijn wil nog niet zeggen dat het einde van het boek is genaderd? Veranderingen zijn soms pijnlijk omdat je niet weet wat de toekomst zal brengen maar als je vertrouwen op Allah hebt en geduldig bent tijdens het proces dan zal je later in sha Allah zien dat het waard was.

Misschien heb jij wel een afkeer van een situatie terwijl deze juist wel goed voor je is en misschien hield jij van iets maar van binnen was je doodongelukkig. Daarom start en stopt Allah bepaalde zaken in je leven om ze te vervangen voor iets beters.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Je wilt toch gelukkig zijn? Je wilt toch innerlijke rust en geen zorgen? Accepteer dat er veranderingen gebeuren, accepteer dat Allah Degene is Die bepaalde zaken uit je leven haalt om ze later te doen vervangen voor iets beters. Het heeft GEEN zin om te stressen, het heeft GEEN zin om jezelf af te vragen waarom moet mij dit overkomen. Van elke zaak in je leven heeft Allah ontelbare aantallen van gemaakt.

Dat iets in jouw leven stopt wil nog niet zeggen dat het nooit meer terugkomt? Dat iets in je leven stopt wil nog niet zeggen dat je nooit iets beters ervoor terug gaat krijgen? Ja in het begin kan het pijnlijk zijn maar dat moment is slechts tijdelijk. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren. Make the rest of your life the best of your life!

IMG-6517