Waarom artsen niet altijd gelijk hebben

20156143_730781300441904_8502665487579271007_n

Waarom artsen niet altijd gelijk hebben

Mijn naam is Ahlam, ik ben 39 jaar en sinds mijn 28ste gelukkig getrouwd. Sinds mijn 29ste proberen mijn partner en ik kinderen te krijgen maar het lukt maar niet. Na een onderzoek bij een arts is er tegen mij gezegd dat ik moeilijk doordringbaar baarmoederhalsslijm heb waardoor de zaadcel de eicel onmogelijk kan bereiken. De arts vertelde ons dat de kans dat ik een kind kan baren 1% is. Ik kan me nog herinneren dat ik aan de arts vroeg: Maar er is toch nog 1%? De arts vertelde me dat alleen een wonder ervoor kon zorgen dat die ene 1% zou lukken.

Een aantal jaren later ben ik op verzoek van een kennis voor onderzoek naar een ander ziekenhuis geweest. Ook deze arts kwam met dezelfde conclusie: Zijn woorden waren “het spijt me maar u heeft te veel baarmoederhalsslijm, het is helaas voor jullie niet mogelijk om een kind te krijgen, het beste is om het te accepteren”. Mijn man en ik waren verdrietig maar als dit Allah’s Wil was dan zouden we dit moeten accepteren. We bleven dua’s doen maar geen enkel teken dat er iets stond te gebeuren.

Op een nacht wilde ik naar de toilet toen ik mijn man in gebed zag staan. Ik zag hem met zijn handen heffend omhoog. De volgende dag vroeg ik hem wat hij aan het smeken was, hij vertelde me letterlijk het volgende: “Ik smeekte: Ya Allah, U bent de Almachtige, aan U behoort de heerschappij van de hemelen en de aarde, U schept wat U wilt en U schenkt aan wie U wilt, schenk mij en mijn vrouw een gezond kind en toon Uw Macht aan zij die over onze lot willen beslissen.

7 maanden later kreeg ik opeens allerlei zwangerschap symptomen, ik had het niet durven dromen en mijn man al helemaal niet maar ik was subhan’Allah opeens zwanger. En dit op mijn 37ste. Ik wilde mijn verhaal met jullie delen omdat artsen zoveel kunnen zeggen maar zolang jij erin gelooft is er hoop.

De artsen vertelde mij dat het onmogelijk was om zwanger te raken en Allah zegt:

“Aan Allah behoort de heerschappij van de hemelen en aarde. Hij schept wat Hij wil en Hij schenkt meisjes aan wie Hij wil en Hij schenkt jongens aan wie Hij wil. Of Hij schenkt hun jongens en meisjes. En hij maakt onvruchtbaar wie Hij wil. Voorwaar, Hij is Alwetend, Almachtig.”

(Soerat ash-Shoeraa: 49-50) 

Add Comment