Waarom alles nog mogelijk is

Waarom alles nog mogelijk is

Als de wereld je keihard tegen de vlakte smijt, kijk dan omhoog want “if you can look up you can get up”. Het maakt niet uit in wat voor toestand je momenteel verkeerd, het maakt niet uit hoeveel fouten je in het verleden hebt gemaakt. Er is altijd ergens een oplossing. Velen mensen hebben hetzelfde als jou of erger meegemaakt en toch is het bij hen goed gekomen. Waarom ook niet bij jou? Dit heeft niets met geluk te maken, dit heeft te maken met vertrouwen, geduld, dankbaarheid, focus en actie.

De verlichting (oplossing) in je leven bestaat al ergens, het hoeft niet nog door Allah te worden gezonden. Het is met de moeilijkheid (beproeving) gezonden en het is aan jou om deze te herkennen en te grijpen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

Fa inna ma’al ‘usri yusra Inna ma’al ‘usri yusra“

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Luister goed: Allah zegt niet dat na de moeilijkheid de verlichting komt, Allah zegt dat met de moeilijkheid de verlichting komt. Om deze te herkennen dien je vertrouwen te hebben in je Schepper en in jezelf. Je dient geduldig te zijn met je situatie, je dient dankbaar te zijn dat het niet erger is geworden, je dient de focus te houden en niet in paniek te raken en je dient actie te ondernemen, al zijn het kleine stapjes en als je niet weet welke dit zijn dan vraag je dit aan andere mensen. Is het allemaal zo makkelijk? Nee, maar dit is de enige oplossing om je leven weer op orde te krijgen.

Weet dat je er niet alleen voor staat, Allah is met je en Hij zal je gedurende deze beproeving bijstaan. Alles komt in sha Allah goed, er gaat een moment komen dat je weer rust hebt en dat je de rest van je leven het beste van je leven kunt maken. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-4987