Waarom alles in sha Allah goed gaat komen

1623

Waarom alles in sha Allah goed gaat komen

Het kan zijn dat je momenteel pijn van binnen voelt. Dingen gaan mis en je hebt het gevoel dat het nooit meer goed gaat komen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Hou vol, Allah zal je in sha Allah gauw een uitweg schenken. Denk je dat Allah jou in de steek heeft gelaten? Nee Allah heeft een Plan en dit Plan is in jouw voordeel.
Er is een uitweg en die uitweg daar wordt jij momenteel naar toe geleid. Allah wil jou geen pijn doen maar de pijn die jij nu hebt is omdat je niet begrijpt waarom dit jou overkomt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht. En (voor) wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende. Zeker, Allah voert Zijn zaak uit.” (Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: De pijn die jij nu voelt is niet te vergelijken met de vreugde die er straks in sha Allah gaat komen. Allah zal alles wat je hebt verloren weer doen opbouwen, vervangen of compenseren. Daarnaast zal Hij wat van je zonden kwijtschelden omdat jij deze beproevingen meemaakt. Als laatste moet je ook weten dat Allah jou allerlei beloningen en gunsten gaat schenken omdat je geduldig bent.
Wees dus niet verdrietig en voel je absoluut niet wanhopig. Je staat er niet alleen voor, Allah is met je en Zijn Engelen zijn je metgezellen en helpers. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment