Waar het echt om draait

Waar het echt om draait

Het gaat er niet om hoe vaak je bent gevallen, maar het gaat er om hoe vaak je bent opgestaan. Het gaat er niet om hoeveel fouten je hebt gemaakt maar het gaat erom wat je ervan hebt geleerd. Je kunt zakken voor je examen, een scheiding meemaken, je baan verliezen of iets anders maar een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het einde van je boek is gekomen? Alles is voor jou in sha Allah nog mogelijk!

In de duisternis is er altijd wel een licht te vinden (hoop) want waar de wereld een punt achter zet daar zet Allah een komma voor je neer. Alles is nog mogelijk, miljoenen mensen zijn of waren getuigen dat hun toestand drastisch positief is veranderd omdat ze hoop hadden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

ÔÇťAllah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.”

(Soerah Al-Baqarah aya 257).

Luister goed: Wanneer je het gevoel hebt dat je teleurgesteld bent omdat bepaalde dingen in je leven niet gaan zoals ze moeten gaan besef dan dat er niets zonder de Wil van Allah gebeurd. Hij heeft controle over de hele situatie en Hij weet precies wat er allemaal komen gaat. Vervang je teleurstelling door hoop en vertrouwen want dan ga je naar de volgende hoofdstuk. De volgende hoofdstuk kan velen malen beter zijn dan de vorige hoofdstuk.

Denk niet dat ik je dit vertel om je een goed gevoel te geven, nee ik vertel jou dit omdat dit de waarheid is. Er staan in sha Allah zoveel mooie dingen voor jou te gebeuren als je weet waar het om draait. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

x3

Add Comment