Voordat je Allah iets vraagt wat je wilt, wees eerst Allah dankbaar voor datgene wat je al hebt

12805659 501665863353450 6816117053243742244 n

Voordat je Allah iets vraagt wat je wilt, wees eerst Allah dankbaar voor datgene wat je al hebt. Als jij meer in je leven wilt dan dien je oprecht dankbaar te zijn. Dankbaarheid is niet alleen het woordje Al Hamdoelilah, dankbaarheid dien je ook om te zetten in daden.

Wanneer je een blinde tegenkomt is dit geen toeval, Allah test jou of jij dankbaar bent voor je ogen. Wellicht dat je deze blind kunt helpen. Wanneer je een manke tegenkomt is dit geen toeval, Allah test jou of je dankbaar bent voor je gezondheid. Wellicht dat je deze manke kunt helpen. Wanneer je een dakloze tegenkomt is dit geen toeval, Allah test jou of jij dankbaar bent dat je een onderkomen hebt. Wellicht dat je deze dankloze kunt helpen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Gedenk Mij daarom, dan zal Ik jullie gedenken. En wees Mij dankbaar en wees Mij niet ondankbaar.”

(Soerat al-Baqarah: 152)

Luister goed: Het leven kan altijd erger, wees Allah altijd oprecht dankbaar in woorden en in daden. Kijk om je heen, kijk hoe gezegend jij bent. Als jij oprecht dankbaar bent in woorden en in daden dan zal Allah jouw toestand veranderen, dat staat vast. Het proces van beproeving heeft een begin en het heeft een eind, het is er niet voor eeuwig. Tijdens deze proces (beproeving) test Allah jou vooral met geduld, vertrouwen en DANKBAARHEID.

Zorg ervoor dat dankbaarheid een automatisme word, doe dit vaak en je zult zien dat er dingen gaan veranderen. Ik vertel jou dit niet om je een stukje hoop te geven, ik vertel jou dit omdat het de waarheid is. Allah is met je, make the rest of your life the best of your life!

Add Comment