Volg je eigen pad

Volg je eigen pad

Het kan zijn dat je bepaalde doelen hebt en mensen proberen je angstig te maken, ze proberen je hun mening op te dringen of hun eigen negatieve ervaring over te brengen. Nee volg je eigen pad en vertrouw op Allah. Er is een verschil tussen het geven van advies en het proberen weg tegen te houden van iemands doelen.

Uiteraard moet je binnen de grenzen van Allah blijven maar daarnaast moet je niet de mensen vrezen die je allerlei rampscenario’s komen vertellen, vrees alleen Allah.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Vrees daarom niet de mensen maar vrees Mij…”

(Soerat al-Maa’idah: 44)

Luister goed: Volg je eigen pad, volg je gevoel maar gebruik altijd je verstand. Wanneer de omstandigheden veranderen en je doelen nog verder weg lijken dan test Allah je op je vertrouwen. Voor Allah is het niet moeilijk om je dezelfde kansen nogmaals in dezelfde vorm of in andere vormen te schenken. Er zijn namelijk ontelbare kansen om en ontelbare mogelijkheden om je doelen te behalen. Daarom moet je op Allah vertrouwen zelfs als je momenteel geen mogelijkheden ziet.

De tijd is gekomen dat je stop met het luisteren naar negatieve mensen, de tijd is gekomen om voor jezelf je te kiezen. Dit is je moment, dit is je dag. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

 

 

IMG-8427

 

Add Comment