Verwar jouw pad niet met jouw bestemming

12359971 470296163157087 5920051577149564363 n

Verwar je pad niet met jouw bestemming. De bestemming is jouw doel en het pad is de route. Het kan zijn dat je onderweg te maken hebt met allerlei factoren zoals obstakels, doodlopende paden, gevaren, hobbels maar dat je deze factoren tegenkomt wil nog niet zeggen dat je bestemming onbereikbaar is? Wanneer Allah met je is dan kan niets tegen je zijn, wees Hem dus dankbaar want Hij zal je hoe dan ook naar jouw bestemming leiden want Hij zegt:

“Gedenk Mij daarom, dan zal Ik jullie gedenken. En wees Mij dankbaar en wees Mij niet ondankbaar.” (Soerat al-Baqarah: 152)

Luister goed: Je hebt veel meegemaakt en je zult in sha Allah nog veel meemaken, maar je weet waarvoor je het doet. “Don’t cry because your tired, cry because your almost there”. Tijdens het bewandelen van het pad kom je gunsten tegen, het kan zijn dat deze gunsten alleen te zien zijn wanneer het je moeilijk wordt gemaakt. Er was ooit een man wiens bootje zonk en hij spoelde aan op een onbewoonde eiland, er was geen redding meer. Hij smeekte Allah om hulp. Hij bouwde een hutje en op een dag begon het te bliksemen. Zijn hutje werd geraakt en vloog in brand, hij riep: ya Allah, waarom, waarom, ik heb het al zo moeilijk. Een paar uur later zag hij een schip zijn kant opkomen. De man vroeg nadat hij was gered: hoe hebben jullie mij gevonden? De schipper antwoordde: We zagen je rooksignalen. De clue van het verhaal: “Gedenk Mij daarom, dan zal Ik jullie gedenken. En wees Mij dankbaar en wees Mij niet ondankbaar.” (Soerat al-Baqarah: 152)

Add Comment