Verwar je pad niet met jouw bestemming

4

★★★ Verwar je pad niet met jouw bestemming. Het pad is de route die je aflegt om datgene te bereiken wat je wilt bereiken. Verwacht niet dat het pad recht is noch verwacht dat het pad zonder gevaren is. Tijdens je reis naar jouw bestemming leert Allah jou veel. Sommige paden lopen dood, andere paden zitten vol obstakels en weer andere paden zitten vol beloningen.

Allah wijst jou de weg naar jouw bestemming, wat op jouw pad tevoorschijn komt is of om jou wat te leren, of om jou te behoeden of om jou te belonen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij wezen hem de Weg: wordt hij dankbaar of wordt hij ondankbaar?”

(Soerat al-Insaan: 3)

Luister goed: Wanneer een pad afgesloten is doet Allah dat om je te behoeden voor gevaren. Wanneer een pad vol obstakels is doet Allah dat om jou wat te leren en wanneer een pad vol beloningen is doet Allah dat om jou te zegenen. Om jouw bestemming te bereiken moet je vertrouwen hebben, om jouw bestemming te hebben moet je dankbaar zijn, om jouw bestemming te bereiken moet je geduldig zijn, om jouw bestemming te bereiken moet je gefocust zijn en om jouw bestemming te bereiken moet je actie ondernemen.

Alles wat jij wilt is te bereiken en alles wat jij nodig hebt is ook te bereiken. Weet dat Allah altijd met je is en Hij jou helpt. Roep Hem dus aan en make the rest of your life the best of your life!

Add Comment