Vertrouw op Allah’s timing

Vertrouw op Allah’s timing

Sommige zijn gehaast om te trouwen, sommige zijn gehaast om kinderen te krijgen, sommige zijn gehaast om bepaalde doelen te bereiken terwijl Allah geen haast heeft. Wij mensen haten het om te wachten, vooral als we iets willen maar Allah het nog niet schenkt. Sommige onder ons willen bijna opgeven. Terwijl jij bezig bent om aan je dromen/doelen te werken, werkt Allah aan jou. Hij vormt jou middels je geduld en je vertrouwen tot de persoon die je moet zijn. Wanneer je die persoon bent geworden kan Allah jou dat schenken waar je om vroeg.

Als jij gehaast bent dan is het alsof jij om het kwade smeekt. Je bent je eigen glazen aan het ingooien terwijl je geduldig zou moeten zijn en op Allah had moeten vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En de mens smeekt om het kwade, net zoals hij om het goede smeekt. En de mens is haastig (van aard)“.

(Soerah Al-Isra 17:11)

Luister goed: Allah bereid je tijdens je geduld voor op datgene wat je wilt of wat je nodig hebt. Hij beproeft je hoeveel vertrouwen je in Hem hebt, Hij test je hoeveel geduld je in je hebt. Zowel je geduld als je vertrouwen brengen beloningen met zich mee. De zegening die Allah jou schenkt is groter dan wat je nu aan kan, daarom laat Allah jou groeien tijdens het periode van wachten. Een vertraging van iets wat je graag wilt is geen afwijzing van Allah. Het is een periode dat achter de schermen je zaken op orde worden gezet. Allah zal niets voor jou vertragen noch iets voor je verhaasten. Alles loopt volgens een vastgestelde tijd.

Allah zal jou nooit in de steek laten, Hij geeft je niet altijd alles wat je wilt maar Hij geeft je wel altijd alles wat je nodig hebt. Wees dus geduldig om datgene waar je om vroeg en heb vertrouwen dat je het gaat krijgen. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-4843