Vergeet het verleden

Vergeet het verleden

Hey, ik heb het tegen jou. Ja jij die dit leest. Het was wellicht vorig jaar vol struggels, een jaar vol uitdagingen en je bent verbaasd dat je het hebt overleefd. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Dit jaar wordt in sha Allah je jaar, dit jaar ga jij in sha Allah de dingen bereiken die jij altijd wilde bereiken. Het verleden is voorbij en je kunt niet meer terug. De toekomst is onbekend en deze kun je niet zien. Het enige wat voor jou nu telt is het heden. Doe datgene vandaag waar je morgen in sha Allah dankbaar voor zult zijn. Doe datgene vandaag wat je vooruit brengt en niet stil laat staan.

Het maakt niet uit dat je veel fouten hebt gemaakt, maar het maakt wel uit wat je ervan hebt geleerd. Het maakt niet uit hoe vaak je in het leven bent gevallen, maar het maakt wel uit hoe vaak je op bent gestaan. Allah zal jou vanuit het duisternis naar het licht leiden, Hij zal je leiden naar datgene wat voor je is bestemd.

Allah subhanahu wa ta’la zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het Licht.”

(Aya van Surah Al-Baqarah: 257)

Luister goed: Zeg tegen jezelf: Allah heeft een grotere plan dan de plan die ik voor mezelf heb. Zeg tegen jezelf: Allah laat nooit iemand met lege handen achter, Hij vervangt en Hij compenseert. Wanneer Hij je duidelijk maakt om afstand van iets te nemen is het omdat Hij iets beters voor je heeft. Subhan’Allah, la ilaha ila Allah wa Allah ou Akbar. Wees niet verdrietig, denk niet dat ik je alleen maar een beetje hoop wil geven, ik vertel je dit omdat het de waarheid is. Er komen in sha Allah mooie tijden aan.

De tijd is gekomen om jezelf te bevrijden van je verleden, de tijd is gekomen om te werken aan een mooi toekomst. Een toekomst waar jij en je naasten in rust en vrede kunnen leven. Weet dat Allah je hierbij zal ondersteunen. Dit is je dag, dit is je moment, make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6405