Vergeef en je bevrijd jezelf

Vergeef en je bevrijd jezelf

Als je iemand vergeeft dan bevrijd jij jezelf van velen lasten. Heb jij momenteel ruzie met iemand, een conflict of een onenigheid? Heb je momenteel het gevoel dat je graag wraak wilt nemen maar tegelijkertijd heb je ook het gevoel dat het beter is om het goed te maken?
Wrok koesteren is negatieve energie die alleen JOU zwakker maakt. Het heeft geen zin om iemand te wreken, het heeft geen zin om kwaad te blijven ondanks dat jou onrecht is aangedaan want het zal altijd aan je blijven vreten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En het goede en het kwade zijn niet gelijk: beantwoord (het kwade) met wat beter is, dan zal degene met wie je in vijandschap leefde als een oprechte vriend worden. Maar dit wordt slechts gegeven aan degenen die geduldig zijn en dit wordt slechts gegeven aan de bezitter van een geweldig geluk.”

(Soerat Foessilat: 34-35)

Luister goed: Allah heeft het over “dit wordt slechts gegeven aan degene die geduldig zijn en wordt slechts gegeven aan degene die een geweldige geluk bezitten”. Wat bedoeld Hij ermee? Hij bedoeld ermee dat degene die geduldig zijn met hun toestand veel geluk hebben omdat ze enorm beloond gaan worden. Ze zullen enorm beloond worden voor hun geduld en ze zullen enorm beloond worden voor het feit dat ze ondanks de wrok het goed hebben gemaakt.

Als jij het goed maakt ondanks dat jij degene bent wie onrecht is aangedaan dan heb je goed werk geleverd. Wees niet bang voor onrecht want Allah zal over degene oordelen. Maak het goed met degene omwille van Allah en je zult zien dat er een enorme last van je schouders valt. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7859

 

Add Comment