Verander nu het nog kan

Verander nu het nog kan

Je zult nooit je leven veranderen totdat jij iets gaat veranderen wat je dagelijks doet. Je leven is gecreƫerd door je dagelijkse routines. Het is een automatische patroon wat bestaat uit gewoontes die je altijd doet. Als je leven momenteel niet gaat zoals je wil dat het gaat dan moet je veranderen. Dat doe je stap voor stap door dagelijks iets te doen wat anders is. In het begin voel je misschien ongemakkelijk doordat je bepaalde dingen vergeet of weer terug valt in je oude patroon maar probeer je aan strikte afspraken te houden.

Als Allah wil dan veranderd Hij je leven maar Hij wil dat je moeite doet. Als jij begint met bepaalde dingen te veranderen dan kan Allah voor jou de rest doen maar dan moet je wel vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in hunzelf is.”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Je wilt afvallen? Ga dan dagelijks sporten, 1x per week is niet voldoende. Je wilt een nieuwe baan? Ga dan dagelijks solliciteren, 1 sollicitatie per week is niet voldoende. Wat jij ook wilt, het is binnen handbereik. Ja in het begin kan het allemaal tegenvallen en de verleiding om niet standvastig te zijn is groot maar het is slechts een kwestie van wennen. Als jij veranderd dan veranderd ook in sha Allah je toestand. Allah zal jou ondersteunen. Je gaat je beter voelen en je gaat straks in sha Allah positieve resultaten zien.

Maak een standvastig plan en begin stap voor stap dingen te veranderen. Je gedachten worden zo geprogrammeerd dat ze ingesteld zijn op je doelen. Wanneer dit gebeurd dan zul je met de Wil van Allah en met je standvastigheid al je doelen bereiken. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6161