Uiterlijk trekt de aandacht van de ogen aan maar een goed karakter trekt de aandacht van de harten aan

X111

★★★ Uiterlijk trekt de aandacht van de ogen aan maar een goed karakter trekt de aandacht van de harten aan. Uiteraard wil je iemand huwen wiens uiterlijk je bevalt maar dit mag niet de prioriteit zijn. De karakter van een persoon zal een vloek of een zegening voor je huwelijk zijn.

Velen kozen voor het uiterlijk en kwamen erachter dat hun partner loog/bedroog/jaloers was of gewelddadig was. Een knap uiterlijk in combinatie met een goed karakter is net zo waardevol als een minder knap uiterlijk met een goed karakter.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer jullie een afkeer van hen hebben, dan kan het zijn dat jullie een afkeer hebben van iets, terwijl Allah daarin veel goeds gelegd heeft.”

(Soerat an-Nisaa’: 19)

Luister goed: Zoveel mannen/vrouwen met een goed karakter worden afgewezen omdat hun uiterlijk minder aantrekkelijk is, hun lengte of hun figuur niet aantrekkelijk is of wellicht hun levensonderhoud minder is, deze mensen zijn zegeningen waar nog velen zegeningen uit kunnen vloeien. Degene die hun hebben afgewezen zullen op een dag erachter komen dat ze hun hele leven stenen aan het verzamelen waren terwijl ze een diamant hebben laten gaan.

Wanneer je een goed karakter hebt en je band met je Schepper versterkt zullen jouw tekortkomingen worden aangevuld met de Nour (Licht) van Allah. En wanneer dit gebeurd dan zul je aantrekkelijk worden voor velen, mensen kunnen jouw positieve energie aanvoelen en Allah zal jou als Hij wil iemand schenken die jouw leven aan gaat vullen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment