Uiteindelijk moet je de belangrijke dingen zelf doen

Uiteindelijk moet je de belangrijke dingen zelf doen

Niemand gaat je examen voor je afleggen, niemand gaat solliciteren voor je, niemand gaat naar de sportschool voor je. Alle belangrijke zaken die je wilt doen zal je zelf moeten doen. Wil je slagen voor je examen dan dien je goed te leren, wil je een baan hebben dan dien je vaker te solliciteren, wil je wat kilo’s afvallen dan dien je vaker te sporten. Allah heeft jou de mogelijkheid gegeven om je leven positief te veranderen, het maakt niet uit in welke toestand je momenteel verkeerd, alles is in sha Allah mogelijk.

Als jij een droom hebt en je wilt die verwezenlijken dan moet je Allah om datgene vragen. Vraag in een smeekbeden (dit mag in je eigen woorden en in je eigen taal) tot in detail wat je wilt. Schaam je niet maar doe het. Vervolgens moet je actie ondernemen en vertrouwen hebben dat het uit gaat komen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Vertrouw dan op Allah. Waarlijk! Allah houdt van degenen die (op Hem) vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: 159)

Luister goed: Als je iets graag wilt dan onderneem je actie, je bereid je goed voor en je hebt vertrouwen dat het je gaat lukken. Het maakt niet uit wat je wilt bereiken, voor Allah is niets moeilijk. Wat Allah van je wil is dat je actie onderneemt en dat je op Hem vertrouwt. Als dingen niet gaan zoals je wilt dat ze gaan dan is dat nog geen ramp. Er bestaan namelijk nog velen wegen naar datgene wat je wilt bereiken. De shaytan zal je influisteren dat het afgelopen is of dat het onbereikbaar is maar Allah wil dat jij je best gaat doen en altijd op Hem blijft vertrouwen.

Twijfel dus niet aan wie je gisteren was, accepteer wie je vandaag bent en werk aan jezelf om de persoon in sha Allah morgen te worden die je graag wilt zijn. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9234

 

 

Add Comment