Tijd om aan de rem te trekken

Tijd om aan de rem te trekken

Sommige hebben een huwelijk die ze ziek maakt maar ze durven niet te scheiden, sommige hebben een baan die ze ziek maakt maar ze durven niet ontslag te nemen, sommige worden ziek van constant overal ja op te zeggen maar durven geen nee te zeggen. Als jij tot een soort voorbeeld als deze behoort denk dan goed na. Waar ben jij mee bezig? Hoe dieper wil jij door het moeras zakken? Hoeveel energie heb je nog over voor je neer gaat? Genoeg is genoeg!

Je levensonderhoud wordt door Allah voorzien, als je een nieuwe weg tegenmoet gaat dan hoef je niet bang te zijn voor wat er komen gaat want Allah zal jou voorzien van je levensonderhoud.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien? Allah voorziet hen en jullie dus ook. En Hij is Alhorend, Alwetend” (Soerat al-Ankaboet: 60).

Luister goed: Ik zeg niet dat je moet scheiden, ontslag moet nemen , een nee moet verkopen of dergelijke maar ik zeg je wel dat je op de rem moet drukken en jezelf moet gaan afvragen of het wel allemaal waard is? Je moet hulp durven te zoeken en datgene te doen wat jou gelukkig gaat maken. Sommige keuzes zullen in het begin eng zijn omdat je niet weet hoe je verder moet maar hoe je verder moet gaat je niets aan, daar heb je Allah voor. Heb vertrouwen in je Schepper en denk aan jezelf. Denk aan je gezondheid en zoek een uitweg.

Je hebt te veel tranen gelaten, nu is de tijd gekomen om te kunnen glimlachen. Nu is de tijd gekomen om een nieuwe hoofdstuk te beginnen, sla die bladzijde om en make the rest of your life the best of your life!

 

x5

Add Comment