Tegenwoordig weet men de prijs van alles maar de waarde van niets

5

★★★ Tegenwoordig weet men de prijs van alles maar de waarde van niets. Bruiloften in de tienduizenden, bruidsschatten in de duizenden en na de bruiloft zijn er opeens geldproblemen. Dan duiken er conflicten op die misschien op lange termijn de oorzaak zullen zijn van een echtscheiding. Weet dat Allah er absoluut er niet van houd als men overdrijft met met o.a een bruiloft. Je verkwist (verspild) zo je geld.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En verkwist het niet. Voorzeker, Allah heeft de verkwisters niet lief.” (Soerat al-Anaam: 141)

Luister goed: Ja je hebt recht op een mooi en leuk bruiloft maar laten we eerlijk zijn. De mensen komen een paar uur langs om vervolgens misschien ACHTER je rug te klagen over het eten, over je kleding, over de sfeer en de volgende dag zijn ze jou vergeten en is jullie bankrekening leeg. Terwijl sommige het klein houden, niet overdrijven zodat ze de zegeningen van Allah ontvangen en daarna in rustig vaarwater hun huwelijk kunnen voortzetten.

Overdrijf ook niet met de bruidsschat, als vrouw zijnde mag je NIETS eisen noch mag jouw familie dit, de man dient te geven wat hij kan geven en de man mag NIET overdrijven om even te laten zien dat hij centjes heeft. Als jullie de zegeningen van Allah willen vrees dan Allah, je kan beter een sadaqa (liefdadigheid) doen aan de armen en je bruiloft/bruidsschat klein houden dan tienduizenden euro’s uitgeven en later spijt krijgen. Allah is met jullie. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment