Te veel mensen leven hun droom niet omdat ze hun angsten leven

12193787 458143684372335 5078083798390461766 n

Te veel mensen leven hun droom niet omdat ze hun angsten leven. Angst dat iets niet gaat lukken, angst hoe andere mensen over ze gaan denken, angst dat ze niet weten hoe ze dingen voor elkaar kunnen krijgen. De meest waardevolle plek op aarde zijn niet de oliebronnen van Dubai noch de diamantmijnen van Zuid-Afrika, de meeste waardevolle plek op aarde is de begraafplaats. Want op de begraafplaats liggen schrijvers die nog nooit een boek hebben geschreven, artsen die nog nooit iemand hebben kunnen genezen, leiders die nog nooit de massa hebben kunnen leiden en velen met talent die nog nooit van hun talent gebruik hebben kunnen maken. We hebben zoveel gunsten van Allah gekregen, ondanks onze koppigheid en zonden maar we maken er geen gebruik van. Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de Gunsten van Allah (zouden willen) optellen, kunnen jullie ze niet opsommen. Allah is zeker Vergevingsgezind, Meest Barmhartig.” (Soera an-Nahl: 18)

Luister goed: Stop met je afvragen of iets wel of niet gaat lukken, stop met je afvragen HOE je dingen voor elkaar kunt krijgen en stop met het luisteren naar negatieve praat van andere. Jij kunt in sha Allah jouw dromen waar maken. Roep Allah aan en onderneem die stap. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment