Succes kent geen grenzen, alles is voor jou mogelijk

autumn_landscape-wide

★★★ Succes kent geen grenzen, alles is voor jou mogelijk. Laat je niet aanpraten dat het leven alleen bestaat uit naar school gaan, werken, een gezin en een pensioentje. Laat je niet aanpraten dat het leven wat je om je heen ziet het echte leven is. Het grootste deel van de mensheid leeft in beperkingen en een kleine groep heeft zich daarvan los gemaakt en leeft het echte leven.

Allah heeft de mens de taak gegeven om te werken aan het Hiernamaals maar tegelijkertijd OOK om iets goeds in deze wereld achter te laten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En streef met datgene wat Allah jou heeft gegeven naar het Huis van het Hiernamaals, en vergeet jouw aandeel niet in deze wereld.” (Soerat al-Qasas: 77)

Luister goed: Nu wil jij weten wat jouw aandeel in deze wereld is toch? Jouw aandeel is om een beter wereld voor zij die na jou komen te maken. Jouw aandeel is om ervoor te zorgen dat er vooruitgang voor jou en de wereld is geboekt. Als jouw kleinkinderen straks 100 jaar worden, wat zullen zij van hun opa/oma herinneren? Wat hebben zij van hun geleerd?

Vandaag is de dag om die vraag te kunnen beantwoorden. Vandaag is de dag dat jij het verschil kunt maken. Laat je niet depressief maken door tentamens die slecht zijn gemaakt, door afwijzingen van sollicitaties of door ander persoonlijke omstandigheden. Jij bezit een talent die jij gauw gaat ontdekken en de rest van jouw leven het beste van jouw leven gaat maken. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment