Stop met het maken van excuses, niemand luistert

14639882_598101787043190_799727012016284811_n

★★★ Stop met het maken van excuses, niemand luistert. Het leven kan hard zijn, wanneer het even goed lijkt te gaan komt er weer een beproeving die alles weer in de war gooit. Je vraagt je misschien af waaraan heb ik dit verdiend? Is het pech? Is het een vloek? Waarom ik?

Soms zijn we zo met ons zelf bezig dat we vergeten het goede aan Allah te vragen. Wanneer Allah ziet dat iemand zijn band met Hem aan het verwateren is kan Hij een wake up call sturen. Die wake up call kan in de vorm van een tijdelijke beproeving komen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“De mens versaagt niet om het goede te smeken; maar wanneer hem het slechte treft, dan is hij zonder hoop, wanhopig.” (Soerah Foeshhilat 41)

Luister goed: Wanneer het goed met je gaat moet je Allah blijven danken, je moet Hem blijven aanroepen. Wanneer het minder goed met je gaat moet je Allah ook blijven danken en moet je Hem ook blijven aanroepen. Het kan niet zo zijn dat jij je band met hem verliest doordat je te veel bezig bent met genieten of met je problemen.

Allah pakt geen microfoon om uit de hemelen te roepen dat Hij er voor je is of dat Hij jou iets duidelijk wil maken. Nee Hij communiceert met jou o.a middels gunsten en middels beproevingen. Gebruik dus geen excuus dat jouw leven niet gaat zoals je wil dat het gaat. Jij weet wat je moet doen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment