Stel je doelen op

Stel je doelen op

Als een piloot naar zijn bestemming wilt vliegen dan bereid hij zich voor. Hij weet wat zijn bestemming is, hij heeft focus, hij heeft vertrouwen en hij is vastbesloten ongeacht de weeromstandigheden veilig op zijn bestemming te arriveren. Als jij een doel in het leven hebt dan dien je exact te weten wat dat is. Geen vage doelen maar heldere duidelijk doelen. Je moet focus hebben, vertrouwen hebben en vastbesloten om je doel te behalen.

Als jij je toestand wilt veranderen en als jij je doelen wil bereiken dan moet jij eerst aan jezelf gaan werken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Je toestand verander je door vertrouwen te hebben in een goede afloop, je toestand verander je door actie te ondernemen in plaats van te hopen dat het vanzelf veranderd, je toestand verander je door geduldig te zijn in moeilijke tijden in plaats van in paniek te raken en alles op te geven. Allah heeft nooit gezegd dat het pad naar je doel makkelijk zou zijn, Allah heeft wel gezegd dat als wij vertrouwen in ons zelf en in Hem hebben dat wij onze doelen behalen.

Als er dingen in je leven mislukken wil dat nog niet zeggen dat het nooit meer goed komt? Allah heeft voor jou velen opties klaargemaakt om je doelen te bereiken. Heb dus vertrouwen, werk aan jezelf, werk aan je doelen en geef nooit op. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

A

 

 

Add Comment