Sta in de ochtend vroeg op

Sta in de ochtend vroeg op

Bijna alle succesvolle mensen hebben één ding met elkaar gemeen en dat is dat ze vroeg opstaan. Als je in de ochtend vroeg opstaat en de dingen doet die je moet doen dan win je de dag. Je hersenen zijn in de ochtend meer actief. Dus als je wilt leren voor een toets of bepaalde zaken moet doen, doe dit in de ochtend. If you snooze you lose. Allah heeft de ochtend voor de strijders gemaakt, net als de Fajr die in de ochtend gebeden wordt valt het andere succes in de ochtenden te halen.

Elke ochtend dien je Allah dankbaar te zijn en je zaken vol vertrouwen te doen. Want wanneer je dit doet dan zal je merken dat je meer kunt bereiken.
Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Mijn succes ligt slechts bij Allah en op Hem vertrouw ik.”

(Soerat Hoed : vers 88)

Luister goed: Als je moeite hebt om vroeg op te staan dan kan het velen oorzaken hebben. Je kan te laat naar bed zijn gegaan, je kan slecht hebben geslapen of je voelt je te lui om op te staan. Een vogel staat altijd vroeg op om voedsel te vinden, waarom? Omdat vroeg in de ochtend de wormen uit de grond komen. Als een vogel zou uitslapen tot een uur of 11 dan zal het waarschijnlijk geen worm vinden. Je succes ligt in sha Allah in de ochtend voor je klaar. Leer in de ochtend, sport in de ochtend, solliciteer in de ochtend, schrijf in de ochtend, bid je gebed in de ochtend en doe alles wat je op dat moment kan doen.

Het kan zijn dat het in het begin moeilijk is en daarom moet je aan Allah vragen of Hij je standvastig kan maken om in de ochtenden wakker te worden. Jij gaat in sha Allah je successen halen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9289

Add Comment