Speciaal voor die getrouwd zijn

39557567_947310805455618_1331986078520836096_n

Beste mensen die getrouwd zijn

Dit bericht is speciaal voor jullie en dat omwille van Allah, alle lof aan Allah Die jullie harten bij elkaar heeft gebracht met een reden en deze reden is er om jullie te dienen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Treed het Paradijs binnen, jullie en jullie echtgenotes, in blijdschap.” (Soerat az-Zoekhroef:70)

Dit is jullie doel, om samen het Paradijs te betreden. Jullie huwelijk is een strijd, er kunnen 3 dingen gebeuren.

#1. Jullie huwelijk gaat achteruit
#2. Jullie huwelijk blijft zoals die is
#3. Jullie huwelijk gaat vooruit

De eerste 2 punten zijn de huwelijken van koppels waar men nog niet ontdekt heeft wat de doel van het huwelijk is.

De shaytan (Ibies) en zijn leger zullen alles eraan doen om een huwelijk kapot te maken.

“Hij (Iblies) zei: ,,Omdat U mij hebt doen dwalen, zal ik hen belemmeren op Uw rechte Pad. Daarna zal ik zeker tot hen komen, van voor hen en van achter hen en van hun rechterzijde en van hun linkerzijde en U zult de meesten van hen niet als dankbaren aantreffen.”
(Soerat al-Araaf: 16-17)

Tijdens de huwelijk kan men beproefd worden met allerlei zaken zoals roddels, verdenkingen, geldzaken, kinderen, bezigheden, conflicten en velen andere zaken. Het is aan jullie om op tijd op de rem te trappen en Allah te vrezen in plaats van naar de shaytan te luisteren.

Luister goed: Allah heeft voor zowel de man als de vrouw een verantwoordelijkheid gegeven, dat betekent dat ieder zijn of haar rol moet kennen. Alle regels zijn duidelijk dus neem je verantwoordelijkheid.

Stop met elkaar de schuld te geven, verdenk elkaar niet, scheld elkaar niet uit, verbied elkaar niet zaken die jezelf wel doet.

Een huwelijk die vooruit gaat is een huwelijk waar men Allah vreest en waar dagelijks aan wordt gewerkt. Sommige van jullie hebben niet echt een huwelijk maar wonen alleen samen. Dit is niet hoe het hoort, een huwelijk hoeft niet perse rozen en maneschijn te zijn maar het moet wel gebaseerd zijn op vertrouwen, communicatie, liefde en vrees voor Allah.

Een huwelijk kan alleen slagen als beiden bereid zijn om offers te maken. Soms moet je dingen doen voor je partner die je niet leuk vind maar zolang ze door Allah goedgekeurd zijn dan is dat niet erg. Blijf aan jullie huwelijk werken en make the rest of your life the best of your life!

Add Comment