Soms ziet het hart dingen wat de ogen niet kunnen waarnemen

12112479 452635684923135 3340450568635958145 n

Soms ziet het hart dingen wat de ogen niet kunnen waarnemen.De grootste fout die je kunt maken in het kiezen van een huwelijkspartner is degene selecteren om het uiterlijk. Natuurlijk wil je straks naast iemand wakker worden die er leuk uitziet maar het innerlijke zal op een gegeven moment van je huwelijk een droom of een nachtmerrie maken. Het kan zijn dat je iemand leert kennen maar qua uiterlijk is degene niet bepaald je type maar het gevoel dat degene zorgzaam is, een goed karakter heeft en gelovig is doet je twijfelen. Allah subhanahu wa ta’ala adviseert jou met:

“Wanneer jullie een afkeer van hen hebben, dan kan het zijn dat jullie een afkeer hebben van iets, terwijl Allah daarin veel goeds gelegd heeft.” (Soerat an-Nisaa’: 19)

Luister goed: Wanneer je ouder wordt zal het uiterlijk steeds minder worden maar het innerlijke kan tot de dood jullie scheid door blijven gaan. Maak de juiste keuze en laat je niet afleiden door iemands uiterlijk want er kan een dag komen dat je ontdekt dat je een steen hebt verzameld terwijl je ooit een diamant hebt laten gaan.

Add Comment