Soms moet je dingen laten gaan

Soms moet je dingen laten gaan

Het kan zijn dat jij je op dit moment in een situatie bevind dat je iets wilt laten gaan maar je bent een beetje bang om die stap te ondernemen. Je weet dat je beter verdiend maar de angst voor het onbekende zorgt ervoor dat je datgene behoud ondanks dat je er ongelukkig mee bent. Misschien ben je bang dat je niet iets beters voor terug gaat krijgen of misschien ben je bang dat je situatie erger wordt.

Als eerste moet je weten dat Allah jou van je levensonderhoud voorziet, elke schepsel op deze wereld zal door Allah worden onderhouden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet over hun levensonderhoud beschikken? Allah voorziet hen en jullie (ook). En Hij is Alhorend, Alwetend.”
(Soerat al-Ankaboet: 60)

Luister goed: Stel jezelf de volgende vraag: Voel ik mij momenteel gelukkig? Als het antwoord nee is dan moet je actie ondernemen. Datgene wat jou NIET gelukkig maakt moet vervangen worden door datgene wat je WEL gelukkig maakt. Stop met allerlei excuses te verzinnen, stop met jezelf af te vragen of er wel een mooi toekomst voor je ligt. De enige reden waarom jij niet gelukkig bent is omdat je blijft hangen bij datgene wat jou ongelukkig maakt.

Allah is in staat om je leven positief te veranderen en jou gelukkig te maken. Je moet vertrouwen hebben en geduldig zijn. Datgene wat je ongelukkig maakt is slechts een last op je schouders wat elke dag zwaarder wordt. Vraag Allah om wat beters en maak een besluit. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8036

 

Add Comment