Soms moet je dingen laten gaan

Soms moet je dingen laten gaan

Het kan zijn dat je momenteel te maken hebt met een situatie dat je diep van binnen iets wilt laten gaan maar toch twijfelt of het een goede keuze zal zijn. Je bent bang voor de toekomst of je bent bang dat je niet beter kan krijgen. Je weet dat je beter verdiend maar toch voelt het niet lekker om datgene te laten gaan. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Ben jij gelukkig? Zie jij op korte termijn positieve veranderingen? Lijkt het allemaal erger te worden? Waar ben je bang voor? Ben je bang dat Allah jou in de steek gaat laten? Denk je dat er niets beters op aarde voor jou klaargemaakt is? Volg je hart maar gebruik je hersenen.

Je bent bang dat je straks niet aan je levensonderhoud gaat komen, je bent bang dat het allemaal nog zwaarder gaat worden vanwege misschien je leeftijd, je verleden of je toestand.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet over hun levensonderhoud beschikken? Allah voorziet hen en jullie (ook). En Hij is Alhorend, Alwetend.”

(Soerat al-Ankaboet: 60)

Luister goed: Allah voorziet jou van je levensonderhoud. Je hoeft niet te weten hoe je er aan gaat komen, je moet vertrouwen hebben en in beweging blijven. Wanneer je datgene laat gaan wat je geen voordeel brengt dan kan Allah dat doen vervangen voor iets wat je wel voordeel brengt. Ja het kan soms pijnlijk zijn om een keuze te maken om iets te laten gaan maar deze pijn is maar voor even want de pijn om iets te behouden wat je elke dag meer pijn doet is velen malen erger. Denk goed na, wil je gelukkig zijn? Wil je rust? Neem dan de juiste beslissing.

Jij verdiend beter, jij verdiend het om gelukkig te zijn. Er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren maar deze dingen kunnen alleen komen als je datgene los gaat laten wat je pijn doet. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6122