Soms moet je dingen laten gaan

Soms moet je dingen laten gaan

Het kan zijn dat jij je momenteel in een situatie bevind dat je iets wilt laten gaan maar je bent een beetje bang om die stap te ondernemen. Je weet dat je beter verdiend maar toch blijf je maar hangen. Je leeft in een cirkel waar je niet uitkomt. Je hebt angst voor de toekomst. Is het een goede beslissing of moet je nog even wachten? Allerlei rampscenario’s spoken door je hoofd. Wat als je straks niet beter krijgt? Wat als je plan mislukt?

Je bent bang voor de toekomst, je bent bang dat je niet snel aan je levensonderhoud kunt komen. Als jij nu zo denkt dan heb ik goed nieuws. Allah zal jou van jouw levensonderhoud voorzien.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet over hun levensonderhoud beschikken? Allah voorziet hen en jullie (ook). En Hij is Alhorend, Alwetend.”

(Soerat al-Ankaboet: 60)

Luister goed: Stel jezelf de volgende vraag: Voel ik mij momenteel gelukkig? Als het antwoord nee is dan moet je actie ondernemen. Datgene wat jou NIET gelukkig maakt moet vervangen worden door datgene wat je WEL gelukkig maakt. Stop met allerlei excuses te verzinnen, stop met jezelf af te vragen of er wel een mooi toekomst voor je ligt. De enige reden waarom jij niet gelukkig bent is omdat je blijft hangen bij datgene wat jou ongelukkig maakt.

Allah is in staat om je hele leven positief te gaan veranderen maar de KEUZE is aan JOU! Zolang jij maar blijft piekeren, treuren en jezelf maar afvragen of het nog goed kan komen dan kom je niet vooruit. De tijd is gekomen om drastische keuzes te maken. Laat de wereld maar praten, laat de wereld maar haten. De tijd is gekomen om ook aan JEZELF te denken. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren en deze dingen kunnen alleen wellicht op jouw pad komen als datgene wat jou ongelukkig maakt verdwijnt. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-1775

Add Comment