Soms heeft je hart meer tijd nodig om te accepteren wat je gevoelens al wisten

12654358 487736198079750 4256082334511460697 n

Soms heeft je hart meer tijd nodig om te accepteren wat je gevoelens al wisten. Je hart is gevuld met liefde voor iemand of iets maar tegelijkertijd weet je dat het een foute keuze is. Toch probeer je het een kans te geven waardoor je op lange termijn erachter komt dat het niet waard was.

Wanneer jij een afkeer van de situatie hebt kan het zo zijn dat Allah daar iets goeds in heeft gelegd. Hij kan datgene wat je los moet laten vervangen voor wat beter is. Wanneer jij van iets of iemand houd terwijl het eigenlijk slecht voor je is, blokkeert Allah de weg om jou duidelijk te maken dat je het los moet laten voor je eigen best wil.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”
(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Als jij nou ECHT wilt weten of het waard is dan kun je alle positieve en negatieve kanten tegenover elkaar afwegen. Als het negatieve meer is dan het positieve dan is het zeker niet waard. Ook kan jij jezelf de volgende vraag stellen: Zou de Profeet Mohammed vrede zij met hem goedkeuring voor dit geven? Zou hij vrede zij met hem achter mijn keuze staan? Zo ja dan moet je ervoor gaan, zo nee dan kun je er het beste afstand van nemen.

Jouw gevoelens zijn jouw kompas naar de goede richting, als het goed aanvoelt dan weet je dat je hart ook nog gaat volgen, ze zeggen ook “follow your heart but take your brain with you”, met andere woorden je moet altijd je hart volgen maar maak wel altijd de juiste keuze. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment