Schrijf je eigen verhaal

Schrijf je eigen verhaal

Het is niet belangrijk hoe lang je leeft maar het is wel belangrijk HOE je leeft. Als jij 80 jaar bent en terug gaat kijken naar nu, wat ga jij aan je kleinkinderen vertellen? Hoe heb jij geleefd? Wat heb jij allemaal gezien? Welke verhalen kun jij ze vertellen? Vandaag is de dag dat jij je verhaal kunt schrijven, vandaag is de dag dat jij het verschil tussen winnen en verliezen kunt maken en vandaag kan jij omwille van Allah streven naar je levensdoel.
De Wegen van Allah kunnen al je doelen bereiken, er is niets wat niet bereikbaar is als jij je op deze Wegen bevind. Streef dus met vol zelfvertrouwen je doelen achterna.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degenen die omwille van Ons streven, die zullen Wij zeker leiding schenken op Onze Wegen. En voorwaar, Allah is zeker met de weldoeners.”

(Soerat al-Ankaboet: 69)

Luister goed: Er zijn zoveel dingen in het leven die jij in sha Allah kunt bereiken, heb vertrouwen in Allah want achter elk angst ligt er moed, achter elke mislukking liggen er mogelijkheden en achter elk tegenslag ligt een nieuwe uitdaging. Je hebt waarschijnlijk veel meegemaakt en je zal waarschijnlijk ook nog veel meemaken, maar een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het verhaal over is? Wanneer iets even niet goed gaat dan moet je de bladzijde omslaan en herschrijven of een nieuwe hoofdstuk beginnen, blijf niet te lang hangen in de gedachten waarom iets niet lukt.

Vandaag is je dag, niet morgen, niet volgende week maar nu wanneer jij dit leest. Het maakt niet uit in wat voor situatie jij momenteel zit, het komt in sha Allah allemaal goed. Allah is met je.
Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8394

Add Comment