Pas op voor giftige situaties

Pas op voor giftige situaties

Sommige situaties zijn giftig en zullen je op lange termijn veel schade brengen. Sommige daarvan durf je niet los te laten omdat je bang bent voor de toekomst. Je bent bang dat je niet beter kunt krijgen of je bent bang dat het erger gaat worden. Elke nacht loop je te piekeren en elke ochtend sta je met het gevoel op dat je eeuwig wilt doorslapen. Weet je wat pas erg is? Als je straks 80 jaar bent en spijt krijgt dat je op jonge leeftijd niet uit deze giftige situatie bent gestapt. Dan pas zie je in dat het allemaal niet waard was.

Van alles wat je ziet en wat je bezit heeft Allah meerdere gunsten van gemaakt. Er is niet maar één gunst van wat je ziet, er zijn velen ontelbare gunsten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahiem: 34)

Luister goed: Als jij je momenteel in een giftige situaties bevind dan moet je er alles aan doen om deze uit je leven te verwijderen of te veranderen in iets beters. Wees niet bang voor de toekomst want Allah zal je zaken op orde stellen. Heb vertrouwen dat alles in je leven goed gaat komen en wees geduldig in de periode dat je afwachtend ben tot Allah Zijn gunsten aan je gaat schenken. Een giftige situatie die je ongelukkig maakt zal je op lange termijn veel schade toebrengen. Het is een tikkende tijdbom dat af zal gaan op het moment dat je niet verwacht. Maak deze onschadelijk deze op tijd te ontmantelen.

Als je niet weet wat je in giftige situaties moet doen of de red flags niet kunt herkennen, zoek dan hulp bij andere mensen. Durf om hulp te vragen, durf om offers te maken en durf om voor jezelf op te komen. Allah is met je. Make the rest of your life the bes of your life!

 

IMG-6103