Niets zal jou overkomen behalve datgene wat Allah voor jou heeft bestemd

X3

Niets zal jou overkomen behalve datgene wat Allah voor jou heeft bestemd. Wellicht dat je vragen hebt hoe het Lot werkt. Wat is voorbestemd? Moet ik zelf actie ondernemen en hoe weet ik of het de juiste keuze is?

Jij hebt van Allah een eigen wil gekregen, dat betekent dat jij EIGEN keuzes kunt maken. Wanneer jouw keuze NIET overeenkomt met datgene wat Allah voor jou heeft bestemd dan kan Allah twee dingen doen. 1. Jou laten dwalen en dat je later zelf erachter gaat komen dat het een verkeerde keuze was. Gevolg is vaak pijn, verdriet en ellende. 2. Hij kan ingrijpen en datgene wat voor jou niet is bestemd van je pad halen en jou naar de goede richting sturen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij hebben alle zaken volgens een bepaalde voorbeschikking geschapen.”

(Soerat al-Qamar: 49)

Luister goed: De voorbeschikking (het Lot) staat vast. Wanneer Allah ingrijpt (voor je eigen best wil) kan dat ingrijpen misschien pijnlijk overkomen, je voelt het als een straf of als zware pech maar Allah beloond jou op dat moment met zegeningen, Hij vergeeft hierbij jouw zonden en Hij stuurt jou hierbij naar de goede richting.

Om bij jouw voorbeschikking te komen dien je ZELF in actie te komen, als jij niet in actie komt dan kan Allah jou DWINGEN tot actie. Hij veranderd dan jouw situatie zodanig dat je wel in actie MOET komen. Als tip geef ik je mee dat je niet in paniek moet raken, altijd geduldig moet zijn en je volste vertrouwen in Allah moet leggen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment