Neem het ze niet kwalijk

Neem het ze niet kwalijk

Sommige personen zullen je de indruk wekken dat ze niet in je dromen en doelen geloven. Wanneer jij ze verteld waar je naar streeft doen ze er lacherig over of noemen ze allerlei redenen waarom het je niet zou lukken. Neem deze personen niet kwalijk ook al staan ze dicht bij jou. Deze personen zijn opgevoed of gevormd met een beperkte gedachten. Zij spreken vanuit een eigen negatieve ervaring, een negatieve ervaring van een ander of een gedachten met allerlei excuses.

Weet dat Allah van het onmogelijke het mogelijke kan maken, niets of niemand kan het tegenhouden als Hij iets voor je heeft besloten. Daarom moet je vertrouwen in jezelf en op je Schepper hebben.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: Het kan pijnlijk zijn dat degenen die niet in je geloven dicht bij je staan zoals je familie of vrienden. Neem het ze niet kwalijk maar heb medelijden met ze. Het verschil tussen hen en jou is dat jij wakker bent en dat zij nog slapen. Jij ziet wat zij niet zien, jij ziet mogelijkheden, zij zien obstakels. Je hoeft je niet te bewijzen maar wat jij wel moet doen is onder de radar verder aan je dromen werken. Investeer in jezelf, maak de juiste offers, ga door bij tegenslagen. Miljoenen mensen is het gelukt en jij gaat je erbij aansluiten.

Dit is je dag, dit is je moment, vanaf nu ga jij vol vertrouwen achter je dromen aan en met de Wil van Allah zal jij deze allemaal realiseren. Alle puzzelstukken vallen straks in sha Allah op hun plek. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-3826