Motivatie vs standvastigheid

d042709e90a6b897ea0985802a60d87e

Motivatie vs standvastigheid

Vandaag is het niet zomaar een dag, vandaag is het begin van de rest van je leven. Het kan zijn dat je afgelopen jaar veel hebt meegemaakt en je doelen niet hebt kunnen bereiken. Is het een huwelijk, een baan, een opleiding, een reis, dichterbij Allah komen of iets anders. Wat het ook is, het is nog NIET over. Je motivatie is niet voldoende om je doelen te bereiken, je moet standvastig zijn en doorgaan ondanks de tegenslagen.

Wanneer jij standvastig bent en jezelf gaat veranderen dan zal Allah je toestand ook gaan veranderen. Geef niet op en laat de omstandigheden er niet voor zorgen dat je niet meer standvastig bent.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in hunzelf is.” (Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Genoeg is genoeg! Afgelopen jaren heb jij misschien veel meegemaakt en nu is de tijd gekomen om je beloningen op te halen. Het maakt NIET uit hoe je situatie momenteel er uit ziet, het maakt NIET uit hoeveel fouten je hebt gemaakt en het maakt NIET uit dat er bepaalde deuren nog voor je gesloten zijn. Jij gaat met de Wil van Allah ervoor zorgen dat jij je doelen behaald.

Zorg ervoor dat jij je doelen opschrijft en onderneem actie! Je hoeft het gehele stappenplan NIET te weten, één stap in de goede richting en standvastig blijven is beter dan blijven staan en niets doen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment