Misschien ben jij de oorzaak

Misschien ben jij de oorzaak

Wees bewust met wat je smeekt want er kan een moment komen wanneer je dua (smeekbeden) wordt verhoord. Wanneer je een dua doet en Allah besluit om deze op Zijn te accepteren dan kan het proces meteen beginnen te werken. Vraag je bijvoorbeeld aan Allah om een gelukkig leven te leiden dan is het eerste wat Hij kan doen ALLES wat jou ONGELUKKIG zou maken uit je leven doen verdwijnen. Je kunt bijv. je baan verliezen zodat deze vervangen wordt door een betere baan, je kunt mensen om je heen verliezen die bijv. achter je rug alleen over je aan het roddelen waren, alles wat je ongelukkig zou maken zal verdwijnen en vervangen worden door iets wat jou wel gelukkig kan maken.

Als jij iets graag wilt dan moet je Allah aanroepen, dit mag in je eigen woorden en in je eigen taal. Zeg nooit kunt U mij dit of dat schenken maar zeg schenk mij dit of dat..

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: “Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie”

(Soerat Ghaafir: 60)

Luister goed: Je bent in paniek omdat er dingen in je leven anders gaan maar je hebt niet door dat jij misschien degene bent die de oorzaak is van deze gebeurtenissen. Jij deed een dua, jij wilde gelukkig worden, accepteer dus het proces, vertrouw op Allah want Hij maakt geen fouten, smeek Allah en wees geduldig. Het heeft geen zin om in paniek te raken als er dingen beginnen te veranderen. Al die dingen veranderen omdat jij waarschijnlijk een dua deed en dan moet je accepteren dat bepaalde dingen bij het proces horen.

Wanneer Allah je dua verhoord dan doet Hij dat volgens Zijn Sublieme Wijsheid. Hij kan immers zien wat er in de toekomst gaat gebeuren. Onthoud dus dat wanneer je een dua doet, de omstandigheden kunnen veranderen en het is aan jou om ook mee te veranderen door vertrouwen te hebben en geduldig te zijn. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6260