Mijn reis naar Spanje

13339501_533335583519811_5307255609786723935_n

Als je in Allah gelooft zul je de tekens overal vinden. Ik ben net terug van een vakantie in Spanje, na mijn mooie ervaring in New York van een paar weken terug besloot ik om in een resort goed uit te rusten en tot bezinning te komen. Ik ben Allah dankbaar dat ik de kans krijg om dit allemaal te kunnen doen. Al Hamdoelilah. Ik dank iedereen voor de zegeningen.

Afgelopen week liep ik met een vriend op de boulevard en we liepen langs hele grote villa’s. Er was nergens armoede te bekennen. Die dag was het ongeveer 29 graden en de zon scheen fel. Op de terugweg kwamen we onder een palmboom een vrouwtje tegen. In eerste instantie dacht ik dat het gewoon iemand was die in de schaduw aan het zonnen was maar naast haar op de grond lag een kartonnen doos en een stift. We liepen haar voorbij en ik vroeg aan die vriend of hij kon zien of het een bedelaar was, het leek ons sterk aangezien we de gehele vakantie geen bedelaars zagen.

Ik vertelde die vriend dat ik voor de zekerheid een fles koud water voor haar zou kopen en haar wat geld zou geven. Ik kocht de fles en pakte wat geld uit mijn zak en liep naar haar toe. Ze was net klaar met schrijven toen ik haar de fles koud water schonk en haar geld in de hand drukte. Ze pakte mijn hand stevig vast en zei: Gracias, Gracias, Gracias. Ik glimlachte naar haar en zij glimlachte naar mij. Haar ogen twinkelde van blijdschap. Ik keek wat op haar bord stond en daar stond geschreven:

Dios es Grande

In het Spaans stond daar geschreven: God is Groot, oftewel:
Allah Ou Akbar

Ik kreeg even kippenvel en herinnerde de volgende vers

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En op aarde zijn Tekens voor de overtuigden. En ook in jullie zelf. Zien jullie dan niet?” (al-Dhaariyaat 51:20-21)

Luister goed: De tekens van Allah zijn overal, kijk om je heen want je zult ze vinden in de natuur, in de mensheid, in momenten en in beproevingen. Allah maakt jou keer op keer duidelijk dat Hij bestaat en dat Hij er voor jou is. Het maakt niet uit wie jij bent, waar je vandaan komt, wat je allemaal in het verleden hebt gedaan of wat jouw huidige situatie is, Allah is er voor je.

Door je band met Allah te versterken zul je de tekens sneller herkennen. Hoe kun jij je band met Allah versterken? Door naast de verplichtingen ook extra dingen te doen die bij Allah geliefd zijn zoals de armen helpen, de behoeftige ondersteunen, door Allah te gedenken en door positief te blijven. Doe het nu, wees Allah dankbaar en wees sterk. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment