Mijn reis naar New York

13087805 521122564741113 4244574306784349889 n

Vijf jaar geleden had ik letterlijk een droom, ik droomde dat ik in New York was, ik hoorde in mijn droom de geluiden van New York, ik rook New York, ik zag New York en het voelde alsof ik daar echt was. Deze droom had ik een aantal keren gehad en ik was vastbesloten om in sha Allah op een dag te gaan.

Vijf jaar lang heb ik gewacht op vrienden/collega’s en ander personen, elke jaar werd er tegen mij gezegd we gaan maar het was allemaal tijdverspilling. Niemand hield zich aan zijn woord en ik accepteerde alle excuses.

Omdat ik zo gefocust op New York was zag ik overal tekens van New York. Mensen met t-shirts, reclames, aanbiedingen, films, etc. Ik bleef dua (smeekbeden) doen dat ik er ooit zou zijn. Afgelopen jaar in November zag ik een redelijk goedkoop vliegticket en zonder te denken boekte ik de ticket ZONDER annulering. Ik moest nu wel gaan. Ik boekte voor April 2016, een week lang.

Ik opende een extra bankrekening die ik de New York rekening noemde, telkens gooide ik wat geld erop. Met deze rekening zou ik een hotel moeten boeken die aan mijn eisen voldeed en geld aan de kant zetten om mee te nemen. Ik zocht exact uit hoeveel ik voor mijn hotel uit wilde geven, ik maakte een berekening hoeveel ik per dag zou uitgeven, wat de kosten allemaal zijn en besloot uiteindelijk om alles aan te doen om goed voorbereid te zijn.

Intussen werden afgelopen maanden mij allerlei spookverhalen aangepraat, Cherif je gaat alleen, ze gaan moeilijk doen, je komt er niet in. Ze gaan je oppakken, ze zijn streng. etc. Ik moet toegeven dat ik die angsten wel had maar mijn vertrouwen in Allah is groter dan die angsten.

Afgelopen week ben ik uiteindelijk alleen gegaan, eindelijk zou ik mijn droom waarmaken. Ik vloog vanuit Schiphol naar Frankfurt en meteen daar werd ik uitgepikt en kort ondervraagd. Vervolgens vloog ik naar New York. Die angsten werd snel bevestigd toen ik ook daar door de douane werd uitgepikt, ik moest een half uur wachten voor een korte ondervraging. Ik deed dua (smeekbeden) en vroeg aan Allah. “U heeft mij helemaal hierheen gebracht, zorgt u aub ervoor dat dit ook goed gaat”. Na een kort gesprek zat ik met mijn koffer in de taxi, ik was er! Eindelijk en het voelde alsof ik echt droomde.

In de taxi dankte ik Allah dat het allemaal goed is gegaan, meteen toen we de snelweg opreden kwamen we een moskee tegen en boven die moskee stond met grote letters: Allah geschreven. Ik kreeg kippenvel, dit was geen toeval. Allah heeft mijn smeekbeden verhoord, ik volgde de 5 stappen voor een dua: (vertrouwen, geduld, dankbaarheid, focus en actie) en daar was ik dan, in New York.

Ik heb een hele leuke week gehad, Allah was mijn Metgezel en ik zal jou vertellen wat ik heb meegemaakt. Ik heb daar een hele leuke tijd gehad. New York is een mengelmoes van allerlei nationaliteiten, geloven en mensen. Op elke hoek was wel een halal kraampje dus halal eten was er genoeg maar nu komt het. In New York heb je redelijk veel daklozen, zij bedelen maar op een ander manier dan ik in andere landen heb gezien. Ze hebben een bordje met een tekst erop en blijven zitten wachten tot iemand iets geeft.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“(Liefdadigheid) is voor de armen die worden beperkt langs Allah’s weg, zij kunnen niet rondtrekken in het land; de onwetende denkt dat zij rijk zijn, omdat zij zich onthouden (van bedelen). Je kunt ze herkennen aan hun teken — zij bedelen niet op opdringerige wijze van mensen. En welk goed ding jullie ook uitgeven, Allah is er waarlijk de Weter van.” (Soerah Al Bqarah 2:273)

Als ik eten of drinken ging halen kocht ik telkens tweemaal wat ik heb besteld. Een voor mij en een voor Allah. Allah zegt dat op de Dag des Oordeels aan de mens wordt gevraagd waarom die Hem niet heeft gevoed, de mens zal zeggen maar U bent Allah, U wordt niet gevoed. Waarop Allah tegen de mens zal zeggen: Kwam jij niet een bedelaar tegen die gevoed wilde worden? Als jij hem had gevoed dan had je Mij gevoed.

Wanneer ik dus eten of drinken kocht gaf ik het ook aan de daklozen. Zij vroegen er niet om, zij spraken met hun hart en met hun ogen. Wanneer ik ze het gaf zeiden ze allemaal letterlijk: God bless you! Allemaal gedurende mijn reis. Het was een warm gevoel, het was een gezegende gevoel.

De reden waarom ik mijn verhaal aan jou vertel is niet omdat ik even naar New York ben geweest. Nee ik ben geweest nadat ik een droom had en mijn droom heb bewerkstelligd. Door een dua(smeekbeden) te doen en je vast te houden aan de 5 stappen kun je ALLES bereiken. Allah is Getuige dat ik dit niet verzin.

De tekens zijn overal mijn vriend, kijk om je heen. Allah stuurt Zijn tekens en het is aan jou om ze te begrijpen. Laat je niet tegenhouden door je verleden, door je leeftijd, door mensen en door omstandigheden. Beter goed voorbereid zijn en geen kans krijgen dan een kans krijgen en niet voorbereid zijn. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment