Maak vrede met je verleden zodat het jouw toekomst niet gaat verpesten

14720630_597005487152820_5247910733413578667_n

★★★ Maak vrede met je verleden zodat het jouw toekomst niet gaat verpesten. Het verleden is voorbij en de toekomst is nog niet aangebroken, het enige wat nu telt is het heden. Wat er in het verleden is gebeurd dat is gebeurd, je kunt niet meer terug dus je kunt er alleen het beste van maken.

Al het goede en al het slechte wat je hebt meegemaakt is een beproeving om te kijken hoe jij in zo’n situatie gaat handelen. Of je nou goed of fout hebt gehandeld, het is een beproeving.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij stellen jullie op de proef met het slechte en het goede, als een beproeving en tot Ons is de terugkeer.”

(Soerah Al Anbiyaa:35)

Luister goed: De keuze is eigenlijk simpel, wil jij een toekomst met innerlijke rust of een toekomst me chaos? Indien jij voor een toekomst met innerlijke rust kiest dan moet je de deur naar het verleden sluiten. Je moet accepteren dat je niet meer terug kan en je moet accepteren dat wat je vandaag zaait morgen zult oogsten. Verwacht dus geen bloemkolen als je tomatenzaad hebt gezaaid.

De reden waarom je per direct positief en hoopvol moet denken is omdat alles wat je vandaag doet, invloed zal hebben op jouw toekomst. We maken allemaal fouten, we hebben allemaal zonden en Allah weet dit. De tijd is gekomen beste vriend om vrede met het verleden te sluiten en aan je toekomst te gaan werken. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment