Maak vandaag die keuze!

19905409_729496693903698_2232336533557143467_n

Maak vandaag die keuze!

Het kan zijn dat jij je in een cirkel bevind, jouw situatie blijft maar hetzelfde. Telkens als je denkt dat het beter gaat worden val je weer terug en draai je maar rondjes. Vandaag lijkt op gisteren, gisteren leek op vorige week, vorige week leek op vorige maand en vorige maand leek op vorige jaar. Wat kun jij doen om uit deze cirkel te stappen? Is er nog hoop?

Als eerste moet je weten dat je niet gevangen bent met ijzeren kettingen, jij hebt elke dag de KEUZE om jezelf te bevrijden uit deze cirkel. Jouw toestand gaat pas veranderen als jij de beslissing neemt om ZELF te gaan veranderen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Genoeg is genoeg! Hoelang nog wil jij in deze toestand blijven? Stop met excuses te maken! Stop met jezelf een slachtoffer te voelen! Stop met iedereen of de omstandigheden de schuld te geven. Misschien is jouw toestand het gevolg van een verkeerde keuze, misschien is jouw toestand het gevolg van een keuze van een ander maar jouw huidige toestand kan op korte termijn drastisch positief veranderen!

Als jij momenteel in het leven vast loopt dan moet je opstaan en tegen jezelf zeggen: Vandaag ga ik voor mezelf kiezen, je hoeft GEEN medelijden met andere te hebben als je geen medelijden met jezelf kunt hebben. Durf offers te maken ! Durf je trots opzij te zetten! Durf uit je veilige haven te varen en de onbekende oceanen te ontdekken. Er staan in sha Allah zoveel mooie dingen voor jou te gebeuren maar als je altijd doet wat je altijd doet dan blijf je altijd waar je altijd bent. Laat de mensen praten, laat de mensen haten, de tijd is gekomen dat je keuzes gaat maken die in JOUW voordeel zijn. Allah zal jou ondersteunen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment