Maak je geen zorgen, alles zal straks duidelijk worden

14563498_585517784968257_2683827327110718382_n

★★★ Maak je geen zorgen, alles zal straks duidelijk worden. Je hebt een baan en je wordt plotseling ontslagen. Je hebt een potentiële huwelijkskandidaat op het oog maar die verdwijnt opeens uit je leven. Je hebt een afkeer van de situatie en begint te stressen.

Wat jij op dat moment misschien NIET weet is dat Allah bezig is met het uitvoeren van Zijn Plan in het voordeel van JOU.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Het kan zijn dat je niet rond kon komen van die baan en Allah ooit vroeg om een oplossing. Allah zorgde ervoor dat je ontslagen werd zodat je gedwongen werd om opnieuw te solliciteren en aangenomen werd bij de baan waar je WEL goed mee kunt rondkomen. Het kan zijn dat de potentiële huwelijkskandidaat van jou niet degene was die Allah voor jou heeft bestemd. Allah kon ervoor kiezen om jou je gang te laten gaan en je zou later veel verdriet en ellende meemaken maar Hij haalde deze persoon van jou pad omdat degene die WEL voor jou is bestemd en jou gelukkig zal maken op je pad zou komen.

Allah geeft je niet alles wat je wilt maar Hij geeft je wel alles wat je nodig hebt. Wees niet verdrietig om datgene wat jou overkomt, wees niet wanhopig noch zie het allemaal een als een vloek of een straf. Allah doet dit met een reden en deze reden is er om JOU te dienen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment