Maak gebruik van je talenten

image

Maak gebruik van je talenten

De rijkste plekken op aarde zijn niet de oliebronnen in Dubai of de goudmijnen in Zuid Afrika maar de rijkste plekken op aarde zijn de begraafplaatsen. Want op de begraafplaats vind je alle hoop en dromen die nooit zijn vervuld. Je vind er schrijvers die nog nooit een boek hebben geschreven, uitvinders die nog nooit een uitvinding hebben bedacht, artsen die nog nooit iemand hebben genezen en andere talenten die nog nooit gebruik hebben gemaakt van hun talent.

Velen van deze talenten waren bang om de eerste stap te ondernemen, ze waren bang om te falen, ze waren bang voor de reactie van de buitenwereld of ze gaven op omdat ze te veel tegenslagen hebben gehad. Weet dat Allah degene helpt die vertrouwen in zichzelf en in Hem hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.” (Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: Ieder van ons is gezegend met een talent, de ene ontdekt het op vroege leeftijd en de ander ontdekt het op latere leeftijd. Talent moet je ontwikkelen en dat doe je door te blijven oefenen en te leren van de grootmeesters. Allah heeft jou niet zomaar geschapen, Hij heeft jou geschapen om Hem te aanbidden en om iets voor deze wereld te betekenen. Onderschat jezelf niet want in jou verschuilt er een ma’sa’Allah talentvolle persoon.

Om je talent te ontdekken moet je veel dingen proberen, begin te onderzoeken wat je leuk vind en waar je goed in bent. Wees niet bang om te falen en wees niet bang hoe andere over je denken. Allah zal je dromen vervullen, heb dus vertrouwen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment