Leer van je verleden en bereid je voor op de toekomst

15135734_610246259162076_7469934528676588518_n

★★★ Leer van je verleden en bereid je voor op de toekomst. Het verleden is voorbij en de toekomst is nog niet aangebroken. Het enige wat momenteel voor jou telt is vandaag. Het kan zijn dat jij nog in het verleden leeft, je draagt momenteel die bagage mee en je hebt angst voor de toekomst.

Jij wordt door Allah voorzien van jouw levensonderhoud net als alle andere schepsels op aarde. Ieder krijgt datgene wat die nodig heeft. Wees dus niet bang om dingen te verliezen en wees niet bang dat je de dingen mis gaat lopen

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet over hun levensonderhoud beschikken? Allah voorziet hen en jullie (ook). En Hij is Alhorend, Alwetend.”

(Soerat al-Ankaboet: 60)

Luister goed: Je wilt toch een mooie toekomst? SLUIT dan de deur naar het verleden want zolang die deur OPEN STAAT blijf het verleden jou herinneren. Alles wat jij vandaag doet zal jou toekomst bepalen. Een stap naar links en jouw toekomst wordt anders, een stap naar rechts en je toekomst wordt ook anders.

Wees niet bang om stappen te ondernemen want Allah zal jou leiden naar datgene wat voor jou is bestemd. Als jij de verkeerde stappen neemt dan leid Hij jou naar jouw lot. Kom zelf in beweging want als jij dat niet doet dan kan Allah jouw omstandigheden zo veranderen dat je gedwongen wordt om in beweging te komen en vaak komt dit in de vorm van een beproeving. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment