Last hebben van negatieve gedachtes

Last hebben van negatieve gedachtes

Het kan zijn dat je last hebt van allerlei negatieve gedachtes zoals angst, onzekerheid, twijfel of wanhoop. Je probleem is dat je het gevoel hebt dat je je eigen situatie niet onder controle hebt maar laat ik je het volgende zeggen: Allah heeft jouw situatie WEL onder controle dus heb volste vertrouwen dat alles in sha Allah goed gaat komen. Laat je niet gijzelen door angst, wanhoop en twijfel maar laat je bevrijden door vertrouwen, hoop en geduld.

De shaytan (satan) verzint allerlei listen om je onzeker, angstig en wanhopig te maken, alle listen van de shaytan (satan) zijn zwak, hij laat ze alleen sterker overkomen dan ze zijn.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar de listen van de Shaytaan zijn zwak.”

(Soerat an-Nisaa’: 76)

Luister goed: Allah controleert alles wat je overkomt. Wanneer je in het vliegtuig zit heb je volste vertrouwen in de piloot en in de bemanning dat ze jou veilig op je bestemming brengen, waarom heb je dan twijfel en angst of Allah jou wel veilig op je bestemming gaat brengen? Is Allah niet Degene Die het beste weet? Uiteraard ga je zeggen, waarom heb je dan nog die angst? Je moet het volgende onthouden: Niets zal je treffen behalve wat Allah voor je heeft bestemd, of het nou iets goeds of kwaads is, Allah zal jou tot de winnaar maken.

Er is geen angst, want angst creëer jezelf, er is geen wanhoop want wanhoop creëer jezelf en er is geen stress want stress creëer jezelf. De tijd is gekomen dat je uit deze gevangenis ontsnapt, de tijd is gekomen dat je de vrijheid van je gedachten gaat proeven, de tijd is gekomen dat je het donkere verleden achter je laat en de stralende toekomst tegemoet gaat, doe het nu, bevrijd jezelf, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life

 

120046417-1508972805956079-2932591321884366179-n

Add Comment