Last hebben van liefdesverdriet

image

Last hebben van liefdesverdriet

Het kan zijn dat je momenteel te maken hebt met liefdesverdriet. Je droom is in en nachtmerrie veranderd en het zoveel pijn dat je zelfs geen zin meer hebt om te eten en te drinken. Je zit met velen vragen en weinig antwoorden. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Niets is over en alles is nog mogelijk.

De enige reden waarom jij verdriet hebt is omdat je niet weet wat de toekomst gaat brengen. Je bent bang dat je nooit meer gelukkig gaat worden, je bent bang om alleen achter te blijven of omdat je er dingen zijn gebeurd waar je geen controle over had. Er is een uitweg, geloof me er is een uitweg.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht. En (voor) wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende. Zeker, Allah voert Zijn zaak uit.

(Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: Allah voert Zijn zaak uit, Hij weet het beste. Wanneer Allah ziet dat jij een verkeerde keuze hebt gemaakt en bijvoorbeeld voor een persoon zou gaan die NIET voor jou is bestemd dan kan Hij jou gerust laten dwalen en op een dag kom je erachter dat al je aandacht en energie voor niets was. Maar wanneer Allah jou wil leiden naar degene die WEL voor jou is bestemd dan kan Hij ingrijpen. Hij haalt degene die NIET voor jou is bestemd van je pad zodat degene die WEL voor jou is bestemd tevoorschijn kan komen.

Denk aan je gezondheid, denk aan jezelf. Verwaarloos jezelf niet om een persoon die het niet waard is om een traan over te laten. Je wilde toch gelukkig zijn? Je wilde toch rust en vrede in je hoofd? Accepteer dan Allah’s Besluit! Stop met stressen en ga door met je leven want er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment