Laat niemand anders de pen vasthouden

Laat niemand anders de pen vasthouden

Als je het verhaal van je leven schrijft, laat dan niemand anders de pen vasthouden. Waarom maak jij je druk om wat andere mensen van je vinden? Waarom maak jij je druk hoe mensen over je gaan denken? Waarom laat jij je onzeker maken door uitspraken van anderen? Dit is jouw leven, jij bent de hoofdrolspeler van je eigen verhaal.
Stop met het vrezen van andere mensen, stop met het toelaten van de meningen en uitspraken van andere. Jij bent de kapitein van je eigen gedachten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Vreest daarom niet de mensen maar vreest Mij.”

(Soerat al-Maa’idah: 4)

Luister goed: Een arts bepaald niet de overlevingskansen van een zieke patiënt, een docent bepaald niet de toekomstige kansen van een leerling voor een goede baan, een ex partner bepaald niet of iemand een betere huwelijk kan krijgen. Alleen Allah bepaald al deze zaken en jij schrijft met Zijn Wil nieuwe hoofdstukken in je leven. Laat je dus niet gek maken door de mening van een ander, laat je niet gek maken door de nare ervaring van een ander. Accepteer geen negatieve uitspraken en gedachtes van een ander.

Mensen zullen altijd wel hun eigen mening, ervaring en gedachten aan je willen opdringen. Controleer dus je eigen gedachten voordat een ander je gedachten gaat controleren. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7993

Add Comment