Laat je niet gijzelen door je verleden

Laat je niet gijzelen door je verleden

Het kan zijn dat je nog in het verleden leeft, je komt maar niet vooruit omdat je een bagage uit je verleden draagt. Spijt, angsten, twijfel en pijn uit je verleden. Als jij uit het verleden wilt ontsnappen dan moet je als eerste accepteren dat het voorbij is. Je moet accepteren dat er geen tijdmachine is om alles te voorkomen of recht te zetten. Als tweede dien je op Allah te vertrouwen dat Hij al je zaken op orde gaat zetten.

Elke situatie of ramp die jou is overkomen moest volgens je geschreven lot plaatsvinden. Het heeft een reden en die reden is er om jou te dienen. Het trof je tegelijkertijd met de zegeningen die jij als compensatie voor je leed wellicht nog moet ontvangen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er treft de aarde of jullie zelf geen ramp, of het staat in een boek, vóórdat Wij het doen plaatsvinden. Voorwaar, dat is voor Allah gemakkelijk. Opdat jullie niet zullen treuren over wat jullie is ontgaan..”

(Soerat al-Hadied: 23)

Luister goed: Laat je niet gijzelen door je verleden maar laat je bevrijden door je toekomst. Je kunt niet de meester van je toekomst worden als je nog de slaaf van je verleden bent. Genoeg is genoeg, het wordt tijd om aan je toekomst te werken. Alle leed, pijn, verdriet en zorgen uit je verleden zullen worden gecompenseerd, vervangen of beloond met iets goeds. Allah wil van jou dat jij op Hem vertrouwt en je leven op orde zet, Allah wil niet dat jij in je verleden blijft hangen.

Sluit de put naar het verleden, open deze nooit meer. Er staan in sha Allah mooie dingen voor je te gebeuren, dingen die jij je niet kan voorstellen. Allah houd van je. Make the rest of your life the best of your life!

 

F

Add Comment